Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bidbilionka
Категория: Поезия
Прочетен: 284613
Постинги: 181
Коментари: 273
Гласове: 1039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.08.2010 17:27 - Старата метална ютия
Автор: bidbilionka Категория: Изкуство   
Прочетен: 1178 Коментари: 0 Гласове:
0



 Оглежда се в старата метална ютия, прави две крачки, спъва се и пада по стълбите. Десет сантиметровите токчета издърпват със себе си кабел,който пък е закрепен за гореописаната ютия. Изправените кадифени коси оцветени с перхидрол,сега добиха друг цвят. Цвета на живота и смърта - едновременно. Цвета на червилото с вкус на череша, цвета на роклята с която бе на абитюренският си бал... цвят красив и сочен. 
Цвят, който превземаше една по една плочките в коридора.
Чува се клепкане на джапанки "интер" и цигарена кашлица. Сляпа баба. Баба й. 
Следва изживяване на трагедията часове след като самото страшно вече бе отминал факт. 
Колкот до ютията - тя продължи да пъде използвана от семейството, носеща спомен и исъхнало петно от живот в едно недостъпно ъгълче, до което не допускаше никого. Е, чак пък никого .... освен една заблуена мравка, която също намери смърта си , след като ютията бе обладала контакта и от страстната им гореща любов, горката мравка загина от изгаряне.
Дойдоха нови времена, семейството припечели доста пари, и старата ютия бе заместена от нова, по-лека и елегантна...."новата любовница на контакта"-помисли си старата - "каква курва е той, с кого ли не се..."
Сложиха тежката над шкафа с дрехи, където се събираха всички ненужни предмети, който може пък да потрябват за НЕЩО. 
Лошото в този случай, че нещото се случи и то бе заметресение. Всички стари уреди: ютията,телевизора, парти грила и няколко кашона с дреболии" паднаха върху спящата и нищо неподозираща баба, в следствие на което, тя.... почина.
Семейството реши да се отърве от всички неща навяващи лоши спомени, смениха жилището си, а ненужните предмети продадоха на циганите, я за желязо, я за употреба...
Ютията се озова в ръцете на млада циганка,чийто съпруг я малтретира. Е, при една свада, тя сграбчи утията и...уби мъжа си. Отведоха я в затвора.
След това нашата престара ютия бе употребявана за изправяне на коси от малката им дъщеря, за огледало...после беше открадната...след това причини катастрофа, пожар и .... какво ли още не.

Впрочем ютията не бе лоша.
Тя бе създадена с една цел - всичко да е гладко и идеално. 
Впрочем, незнам каде се намира сега, но стойте далече от нея!

Може би, не всичко трябва да е гладко и подредено.?!


Тагове:   Метална,   ютия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене